Aktuality z Valašského království 31/2014

     29. březen 2024

 

Hurá na vodu

Slunce nad hlavou, pohupování ve vlnách, peřeje, které zrychlí dech, adrenalinové jezy, útulné vodácké hospůdky, prostě pohoda.

Pohodových pár dní na vodě v partě přátel, to jsou vodácké zájezdy. Vyberte si z rozsáhlé nabídky na našem webu http://cestujeme.balickyzazitku.cz/.Číst dál



Dovolená na lodi

Krásně strávená aktivní dovolená na luxusní lodi? Proč ne?! My Vám nabízíme nespočet plaveb po celém světě.

Od velkých zaoceánských lodí, až po soukromé jachty.Číst dál

 
 

Jánošíkův dukát

1.8. - 3.8.2014 v Dřevěném městečku v Rožnově pod Rahoštěm.

  • 16. ročník Mezinárodního festivalu slovenského folkloru v ČR
  • 14. ročník mistrovství Valašského království ve stloukání másla

Výstava ke 130. výročí Pohorské jednoty Radhošť putuje po republice

Valašské královské grafické studio navrhlo a vyrobilo 8 mobilních panelů unikátní výstavy "Kdo postavil Libušín?" věnované 130. výročí nejstaršího turistického spolku u nás - Pohorské jednoty Radhošť. Grafická práce na této výstavě byla velice zajímavá - počínaje výběrem důležitých událostí z historie tohoto významného spolku a výběrem z desítek dobových fotografií a kreseb rozhodně nekonče.Číst dál


Svátek dřeva

Kdy: 2.8.2014 9:00

Kde: Ve Frenštátě p. R. v Amfiteátru na Horečkách

Svátek dřeva je velkou společenskou akcí. Stěžejním bodem programu tohoto festivalu je dřevorubecká soutěž dvoučlenných týmů.
Součástí programu III. ročníku Svátku dřeva bude také bohatý doprovodný program sestávající z prezentace dřevozpracovatelských firem, zahradní techniky, ale také lidových řemesel.
Doprovodný program bude doplněn exhibičním vystoupením osminásobného mistra republiky v Timbersportu Jana Svobody. Na závěr akce se uskuteční koncert FRANTIŠKA NEDVĚDA & TIE BREAK. Vstup zdarma.
 

Pokračování článku




Nejen s kočárky na Velký Javorník

V sobotu 2.8.2014 v 11:00 vyrážíme z Veřovic na Velký Javorník. 6 km po asfaltečce cestě, nejedná se o závod, start společný, tempo individuální...Vítány jsou i manduky, nosičky, cyklovozíky atd. Přijďte a přidejte se k nám. Více informací na www.kocarkynavrcholy.cz

 

Pokračování článku



Starodávný jarmark

Dřevěné městečko v Rožnově pod Radhoštěm, 16.8.2014 - 17.8.2014, 9.00 - 19.00

Připravena je pestrá nabídka jarmarečního zboží s bohatým programem a atrakcemi pro celou rodinu.Číst dál

Valašské folkrockování

Valašská dědina v Rožnově pod Radhoštěm, 9.8.2014

25. VALAŠSKÉ FOLKROCKOVÁNÍ – vystoupí:

  • MIROSLAV ŽBIRKA s kapelou
  • JIŘÍ SCHMITZER
  • BANJO BAND IVANA MLÁDKA
  • GIPSY.CZ

 

Dny řemesel a setkání kovářů

Dřevěné městečko v Rožnově pod Radhoštěm, 9.08.2014 - 10.08.2014, 9.00 - 19.00

24. ročník setkání mistrů starých řemesel: kovářů, kameníků, bednářů, klempířů a dalších řemeslníků.

Číst dál

 

 

 
 


Slet dravých ptáků na Trúbě

 2. a 3. 8. 2014 se návštěvníci mohou těšit na dravé ptáky, které uvidí také létat během ukázek výcviku. Na všechny otázky o dravcích vám rádi odpovědí sokolníci, kteří s dravci denně pracují. Dalším programovým lákadlem je určitě vystoupení šermířské skupiny Valmonti ze Vsetína, ti mají připraveny dvě dramatické scénky s ukázkami šermu. Program bude probíhat po oba dva víkendové dny a to od 10:00 do 17:00 h. V případě nepříznivého počasí bude program upraven.

Těšíme se na vás.

Tým VK

Pokračování článku


Hlaste se na slaňování z gotické věže Trúby - Štramberk

Hledáme zájemce o slaňování z gotické věže Trúby. Dolů se lze dostat zajímavějším způsobem, než jen po schodech. Například na laně! :). Pokud jste si mysleli, že lze slaňovat pouze ze skály a venku, jste na omylu. Je tady Trúba, 40m věž gotického hradu Štramberka. Slaňuje se většinou z venkovního ochozu z výšky 30 metrů (za pěkného počasí). Ani za deště není slaňování věže problém a slaňuje se jejími útrobami. Věž ve svých útrobách totiž skrývá úžasný prostor, do kterého se můžete zhoupnout a spustit. Neváhejte a vyzkoušejte jedinečný zážitek jako vystřižený z pevnosti Boyard!

Pokračování článku

Aktualizace Štramberských hradních akcí

 Milí návštěvníci, léto je v plném proudu a prázdniny jsou již skoro ve své půli... Kalendář Štramberských hradních akcí doznal několika změn a my bychom Vás rádi o nich zpravili. Zásadní zprávou je, že akcí přibylo a vy tak máte zase o pár důvodů navíc, proč nás navštívit. Věříme, že z programu si vybere každý...

 

Pokračování článku