Aktuality z Valašského království 34/2014

     29. březen 2024

 

Dopřejte odpočinek svým smyslům

Lázeňské procedury se v dnešní době stávají čím dál více populární pro svou schopnost uvolňovat celé tělo i mysl od každodenního stresu.

Přinášíme Vám širokou nabídku lázeňských a wellness pobytů v České republice a dalších zemí Evropy. Číst dál


Vydejte se za poznáním

Užijete si nádherné výhledy do krajiny, která svou divokou přírodou nemá konkurenci, nebo poznejte romantická města a jejich malebné uličky. Z naší nabídky zájezdů si vybere každý.Číst dál

 
 

Ochutnejte netradičně netradiční destiláty ve staré pálenici

Pálenice vám nabízí nejen možnost okoštovat netradiční destiláty z nabídky společnosti RUDOLF JELÍNEK, které jen stěží můžete ochutnat někde jinde, ale i studovat Fakultu pálení a slivovicových věd Valašské královské univerzity a získat tak titul Doctoris Špiritus ŠpDR!Číst dál


Hudební festival Vizovické Trnkobraní

47. ročník moravského festivalu Vizovické Trnkobraní se uskuteční v pátek 22. a sobotu 23. 8. jako každoročně v areálu likérky Rudolf Jelínek.
Při poslechu skvělých českých a slovenských interpretů potečou švestičky zajisté proudem.Číst dál


Hravá dědina

Rozloučení se s prázdninami v sobotu 23. srpna 2014 ve Valašském muzeu v přírodě s příležitostí:

  • vytvořit si vlastní jednoduché hračky (např. hadrové panenky)
  • spolu s dětským souborem (DFS Valašenka z Vidče), ale i samostatně si zahrát hry, jimiž se bavili naši prarodiče (slepá bába, tlučení hrnce, zlatá brána; skákání v pytli, cvrnkání kuliček, chození na chůdách aj.)
  • zakoupit si výrobky od drobných prodejců (modrotiskové panenky, řezbářské výrobky,…)
  • prohlédnout si dobové hračky (zakuřované a zvukové hračky, káče) (program od 9.00 do 17.00)

Myslivosti zdar

Pořad Českomoravské myslivecké jednoty s kulturním programem v sobotu 30. srpna 2014 od 9:00 hod. ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově p. R.. Vystoupí Jožka Šmukář s muzikou, čeká vás Svatohubertská mše, zvěřinové speciality.Číst dál


Z druhé strany Radhoště

Termín od 31.08.2014
Čas od 13.00
Kde : Dřevěné městečko

Rády Vás uvítají ozvěny frenštátského folklorního festivalu. Vystoupí Folklorní soubor Urpín z Banské Bystrice a rumunský folklorní soubor Romanesul Zadareni z okolí Aradu. Při této příležitosti si Vás dovolujeme pozvat k návštěvě Vlčkovy palírny z Lačnova, která se nachází přímo v Dřevěném městečku.


Radegast den 2014

Přijeďte 13. září do Nošovic připít na 12. ročník Radegast dne Ryze Hořkou 12! Hrát budou: Tři sestry, David Koller, Čechomor, Mandrage, Vypsaná Fixa, Děda Mládek Illegal Band a další. Na místě se budou certifikovat všichni znalci piva Radegast, čekají Vás prohlídky pivovaru a praví chlapi změří síly v Radegast Adrenalin Parku.









 
 
 
   

Omezení provozu Chaty Dr. Hrstky

 Vážení návštěvníci, z důvodu konání soukromé oslavy bude provoz chaty Dr. Hrstky dne 23. 8. 2014. omezen. Provoz Trúby neomezen.

Děkujeme za pochopení, Váš tým Trúby.

Pokračování článku