Aktuality z Valašského království 35/2014

     24. duben 2024

 

Dopřejte odpočinek svým smyslům

Lázeňské procedury se v dnešní době stávají čím dál více populární pro svou schopnost uvolňovat celé tělo i mysl od každodenního stresu.

Přinášíme Vám širokou nabídku lázeňských a wellness pobytů v České republice a dalších zemí Evropy. Číst dál


VK vztyčilo svůj prapor na nejvyšší hoře Iránu - Damavandu - 5620 m n. m.

Valaši dobyli nejvyšší horu Iránu - Damavand - 5620 m n.m.

Vážení přátelé, kamarádi,

náš kamarád a velvyslanec Silvestr Tkáč, touto dobou v Iránu, dosáhl pro Valašské království dalšího úspěchu a se svým týmem dobyl nejvyšší vrchol Iránu - Damávand 5620 m n.m. Jeho působení v Iránu dlouhodobě sbližuje oba naše národy a daří se nám tak udržovat zejména s Iránkami nadstandardně blízké vztahy :-).   Omlouváme se vám, že letos těch aktivit v zahraničí není tolik, jako dříve, ale letos víc než jindy řešíme "domácí" záležitosti. Slibujeme však, že se v naší zahraniční politice opět polepšíme :-).

TH 


Prapor VK vztyčen na Mount Adams - 3743 m n. m., Washington, USA.

Valašské království děkuje Sethovi, Danovi a celému jejich týmu za dobytí dalšího vrcholu, tentokrát Mount Adams - 3743 m n.m. ve Wahingtonu, v USA!

TH



 
 

Na cestovní ruch bez efektu 49 miliard…

Jsem si přečetl závěr, ke kterému dospěl Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ), když zkontroloval „podporu cestovního ruchu", kterou vynaložila Česká republika, potažmo také já, vy a naší evropští spoluobčané ze svých daní, v letech 2007 až 2013. A co na to Ministerstvo pro místní rozvoj?
„Podle ministerstva za poklesem či stagnací turistiky ale stojí to, že podíl cestovního ruchu na hrubém domácím produktu má v poslední dekádě mírně klesající tendenci, což je dáno rychlejším růstem HDP... „ :-) A pak to tady nemá vypadat jako v kocourkově... Celý článek si přečtěte třeba na http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/stat-dal-na-cestovni-ruch-49-miliard-bez-uspechu-rika-nku/r~753b473a163b11e49849002590604f2e/Číst dál


 

Ochutnejte netradičně netradiční destiláty ve staré pálenici

Pálenice vám nabízí nejen možnost okoštovat netradiční destiláty z nabídky společnosti RUDOLF JELÍNEK, které jen stěží můžete ochutnat někde jinde, ale i studovat Fakultu pálení a slivovicových věd Valašské královské univerzity a získat tak titul Doctoris Špiritus ŠpDR!Číst dál


Radegast den 2014

Přijeďte 13. září do Nošovic připít na 12. ročník Radegast dne Ryze Hořkou 12! Hrát budou: Tři sestry, David Koller, Čechomor, Mandrage, Vypsaná Fixa, Děda Mládek Illegal Band a další. Na místě se budou certifikovat všichni znalci piva Radegast, čekají Vás prohlídky pivovaru a praví chlapi změří síly v Radegast Adrenalin Parku.


Karty ISIC a ITIC na rok 2014 /2015 nyní v prodeji

Studenti a učitelé, nyní máte možnost si u nás opět zakoupit nové karty ISIC a ITIC! Karty nabízejí přes 2700 slev. Nejvýhodnější zlevněné ceny jsou například na jízdenkách, letenkách, vstupenkách, na koncerty či lupeny na hudební festivaly. Karty jsou k dostání v naší CK ve Frenštátě pod Radhoštěm.

Těšíme se na vaši návštěvu!

Tým CK VK



 
 

Dny Evropského kulturního dědictví 6. a 7. září 2014

Vážení návštěvníci,
je nám radostí Vám oznámit, že o víkendu 6. a 7. září 2014 bude od 09 do19 hod. díky dnům evropského kulturního dědictví vstup na Štramberskou Trúbu zcela zdarma!
Zdarma jsou rovněž i další turistické cíle ve Štramberku, jako Muzeum Zdeňka Buriana, Muzeum Novojičínska, Stará věž, Městská galerie a Kostel sv. Kateřiny.

Srdečně vás tedy zveme!

Víkend ve Štramberku bude rozhodně bohatý!

Váš Tým VK

Pokračování článku


Zátopkovy schody – festival v pohybu 13. září 2014

 Vážení přátelé, turisté, atleti a sportovní nadšenci, srdečně vás zveme na další ročník naší hradní akce Zátopkovy schody, která se uskuteční v sobotu 13. září.
Rychlostní rekordy lámeme každým rokem, tak snad se nám to povede i letos a proto se přijďte do soutěžení zapojit, třeba bude nový rekord patřit právě vám!
Soutěžit se bude v tradiční hlavní disciplíně běhu na čas do schodů z náměstí do areálu hradu, která bude rozdělena do několika kategorií.

Proto k nám v tento víkend určitě zavítejte, rozhodně se to vyplatí!

Váš Tým VK

Pokračování článku


Turistická Chata Dr. Hrstky přijme člověka na výpomoc s provozem

Obsahem činnosti bude výpomoc se zajištěním provozu restaurace - obsluha, objednávání zboží, inventury apod. Činnost je možné vykonávat brigádně nebo na zkrácený pracovní úvazek. Nástup možný ihned. 
Vítáme/ptřebujeme:
- praxi v provozu restauračního zařízení;
- samostatnost, spolehlivost, zodpovědnost, bezúhonnost, flexibilitu;
- dobré komunikační schopnosti a příjemné vystupování;
Nabízíme:
- práci v atraktivním prostředí;
- progresivní způsob odměňování;
Své dotazy, nabídky a životopisy zasílejte na adresu: harabis@valasske-kralovstvi.cz a budeme vás kontaktovat.
TH

Pokračování článku

 
   

Valašské království vydává kalendář Štramberka 2015

Stejně jako vloni, tak i letos jsme pro Vás připravili kalendář Štramberk pro nový rok 2015.

Celý kalendář si můžete prohlédnout níže v článku a objednat přes náš Královský jarmark na www.kralovskyjarmark.cz nebo se pro něho zastavit k nám na Trúbu nebo to zkusit v lepších obchodech a informačních centrech. Doporučená cena kalendáře je 150,00 Kč s DPH. Pokud byste měli zájem o více kusů nebo o váš potisk, kontaktujte nás na emailu info@valasske-kralovstvi.cz . Ať Vám kalendář připomíná vaše krásné chvíle strávené ve Štramberku! 

Pokračování článku