Aktuality z Valašského království 38/2014

     28. březen 2024

   

VALAŠSKÉ KRÁLOVSTVÍ vstupuje na novozelandský trh s úspěšnými českými projekty, výrobky a technologiemi

Vážení přátelé a kamarádi,

určitě jste si všimli, že náše novozelandská ambasáda v posledních letech zintenzivnila svou činnost, která postupně přešla až k založení Valašsko - Novozelandské společnosti SMART TOURISM SERVICES Ltd., která pomalu, ale jistě na Novém Zélandu začíná reprezentovat úspěšné české projekty, výrobky a technologie, zejména v tourismu - VALAŠSKÉ KRÁLOVSTVÍ - www.valasske-kralovstvi.cz, PAMĚTNÍ MINCE - http://www.pametni-mince.cz/, TURISTICKÉ ZNÁMKY - http://www.turisticke-znamky.com/ apod., s přesahem do dalších oblastí, v kterých nejen Valašské království, ale i naše spřátelená Česká republika dominuje. Číst dál


Valašské království vymění novozélandské dolary za pamětní mince Nového Zélandu

Zatím jsme ji nepojmenovali, ale první návrh už je na světě a za dva týdny již půjdou do oběhu první pamětní mince, které jsme pro Nový Zéland připravili. Pokud máte nějaký zajímavý nápad, jak by se naše nová "měna" pro Nový Zéland mohla jmenovat, sem s ním :-). Námět navrhl Tomáš Harabiš, inspirován novozelandskými motivy a grafický návrh je dílem akademické malířky Jitky Jelínkové. O ražbu a výrobu se starají Ing. David Mička s kolegy - http://www.pametni-mince.cz/. Pamětní mince se budou v příštích několika měsících prodávat na nejvýznamnějších turistických místech Nového Zélandu a v průběhu dvou let by měly vytvořit ucelenou sběratelskou sérii s motivy každého z míst, které se do našeho projektu "Pamětní mince Nového Zélandu" zapojí.

Tým VK

  


Vyzkoušejte to nej z našich zimních dobrodružství

Plánujete firemní akci, program, výlet, dovolenou, zájezd do zimních Beskyd, Javorníků, na Valašsko nebo Jeseníků? Potřebujete pomoci s organizací zimního programu? Zažít zimní program plný intenzivních zážitků? Tak právě pro vás jsme připravili naši nabídku zimních produktů - Zimní dobrodružství aneb TO NEJ ze zimních aktivit! Ve společnosti zkušeného týmu CK VK a našich prověřených partnerů, budete mít na výběr z celé řady zimních aktivit - lyžování, jízdy na běžkách, snowboardingu, skialpinismu či chůzi na sněžnicíchlezení na leduprojížďku se psím spřežením či zimní turistiku nebo třeba zimní lov. Navíc jsme schopni Vám všechny tyto aktivity zpestřit a připravit vám je jako soutěž, závody nebo zábavu a to vše okořenit svérázným valašským folklórem a humorem.

Číst dál
 
 

Hledáme brigádníky na opracování dřeva

Hledáme šikovné a schopné lidi na výpomoc při opracování dřeva v Trojanovicích. Vaší náplní práce by bylo odkorování, broušení dřeva a natírání. Nástup možný ihned.

Další informace o nabízené práci získáte u Kateřiny Kučové na telefonním čísle 777 668 033 nebo na emailu kucova@mymail.com, případně se můžete s dotazy obrátit na naší kancelář - telefonní číslo 777 668 011.


Grafické studio Valašského království k vašim službám

Na ukázky z několika posledních projektů se můžete podívat v referencích grafického studia.

Těšíme se na Váš zájem.


Změna otevírací doby Valašského muzea v přírodě

Dovolujeme si Vás informovat o aktuální otevírací době Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm.

Přístupný je areál Dřevěného městečka, exteriéry Valašské dědiny a Mlýnské doliny.

7. – 8.11.2015       10.00 – 16.00
14. – 17.11.2015   10.00 – 16.00

 
 
     
 

Změna provozní doby kanceláře

Provozní doba naší kanceláře v průběhu zimní sezóny: Na stávající adrese Dolní 494 ve Frenštátě pod Radhoštěm (nad čajovnou) jsme pro vás každý všední den od 8:00 do 13:00, dále pak dle domluvy na telefonním čísle +420 774 668 011.


Výprodej TZ Wallach akbar - Valach je veliký...

Wallach Akbar je výroční turistická známka Valašského království na rok 2015, kterou zakoupíte v našem eshopu na http://www.kralovskyjarmark.cz/eshop/turisticke-znamky/1086-vyrocni-turisticka-znamka-na-rok-2015 nebo na vybraných turistických místech VK. Že je Valach veliký je sice všeobecně známo, ale jak veliký, to zase tolik známo není... :-) A že jeho velikost nespočívá pouze v jednotkách délky, ale v úplně jiných hodnotách, je také potřeba občas dávat najevo... Myslím, že níže uvedených 18 bodů, kterými popsala Valacha "imigrantka" Lucie na stránkách http://www.maxwelle.eu/valachian-stajl/ o jeho velikosti vypoví mnohem víc, než kdybychom o něm napsali, že je pravdomluvný, odvážný, poctivý atd.: