Aktuality z Valašského království 7/2016

     16. duben 2024

   

Vydáváme Výroční turistickou známku na rok 2016 - Valašský atom

Vážení přátelé a kamarádi,

Omlouváme se Vám, že nám to tak dlouho trvalo. Významné objevy sa však nerodí každý den a ani náš chodník k objevení Valašského atomu nebyl vyšlapaný. Valašský atom by v žádném případě neměl chybět v žádné domácnosti! Je praktický, univerzální a můžete s ním dělat prakticky cokoliv! Běhat, jezdit na kole, plavat, létat, vařit, prostě cokoliv Vás napadne! Má ideální velikost a jeho poločas rozpadu je dán pouze tím, co s ním budete dělat a jak se o něho budete starat! Oproti ostatním atomům, je to jediný atom, který můžete klidně pozorovat pouhým okem a který si můžete i koupit :-). Je to jediný ATOM na trhu!!! Od příštího týdne si budete moci Valašský atom pořídit v naší Palírně ve VMP, a ve všech lepších obchodech ve Valašském království nebo objednat v naši kanceláři :-) 

Číst dál

Pomůžeme Vám nastartovat vaše projekty na Novém Zélandu, v Austrálii a Pacifiku

Vážení naši přátelé a partneři,

nepřemýšlíte nad tím přenést své úspěšné projekty a podníkání na Nový Zéland nebo do Austrálie a převrátit aspoň na chvíli svůj život vzhůru nohama? Necítíte se již v ČR a Evropě „dobře“, nebo jen chcete rozšířit své aktivity a obzory? Určitě jste si všimli, že se situace v naší zemi a v celé Evropě v posledních letech výrazně změnila. Z východu nám už zase hrozí Rusko, ze západu nás řídi politici EU a k tomu všemu naše vlastní vláda stále vymýšlí jak za každou cenu naplnit děravou státní kasu bez ohledu na to, co zůstane občanům. Pro svobodné, samostatně myslící a živící se lidi už přestává být v naší společnosti opět místo. 

Číst dál

Představujeme Vám návrhy vybraných pamětních mincí pro Nový Zéland

Vážení přátelé, 

Jak jsme Vás již informovali v minulých novinkách ze světa, pracujeme nyní na několika zahraničních projektech na Novém Zélandu a v Austrálii. Jedním z nich jsou "Pamětní medaile Nového Zélandu - New Zealand Commemorative Medals".

Číst dál


 
   

7.ročník MINIBYKEKAPU rozdal ceny 220dětem

Krásné počasí přilákalo na 7.ročník MINIBYKEKAPU rekordní počet 220dětí. Sportovní klub Valašského království pro ně opět připravil 4druhy tratí podle věku. Zazávodit si mohly děti od 2let na odrážedlech a plastových motorkách, které ovládly asfaltovou cestu před restaurací Rekovice. Malé děti od 3 do 7let vyzkoušely jak hladký povrch asfaltové silnice, tak lehký terén při mírném sjezdu lesní stezkou. Školáky od 7 do 10let čekala trať doplněná o úsek na přilehlé louce. A poslední skupinou byli junioři 11-15let.Jejich trať vedla po Beskydských trailech, které jsou přitažlivé svým profilem. O startování jednotlivých kategorií se postarali již tradičně dětský ilustrátor Áda Dudek, lvíček Fitty a Marian Žárský. Děti se úspěšně popraly se záludnostmi tratí a za podpory rodičů a fanoušků se probojovaly až do cíle.

Číst dál