Aktuality z Valašského království 11/2013

 

 

 

 
 hlavicka mail 505
---

     26. duben 2024

 

Křest nového CD skupiny CAMERATA

 Vážení přátelé a příznivci dobré hudby,

je nám ctí vám oznámit a pozvat vás na unikátní akci na chatě Dr. Hrstky. V pátek 10. května u nás totiž proběhne křest nového CD historické hudební skupiny CAMERATA s názvem "Hoře". Začátek akce je v 19:00 a těšit se můžete na skvělý hudební zážitek jak s novými písničkami, tak i s těmi známými staršími.

Nové CD vznikalo 20. a 21. října 2012 ve studiu Českého rozhlasu v Ostravě a obsahuje celkem 18 písní.

Pokračování článku


 

Anketa soutěže Slet strašidel na Štramberské Trúbě

  Holky, kluci, malí i velcí, prostě všichni, kdo máte rádi soutěžení, dlouho očekávaná anketa soutěže o nejstrašidelnější strašidlo Štramberské Trúby je za dveřmi!
Celkem se do naší soutěže zapojilo 38 strašidel od záků základních škol nejen z Moravskoslezského kraje a tudíž se bude opravdu na co dívat a hlavně vybírat! Vše začne v sobotu 27. dubna, kdy se rozjedou obě soutěžní aknety.

Pokračování článku


Slet čarodějnic otevřel hradní sezónu

 Psala se sobota 27. dubna léta páně 2013 a na hradě Štramberku a u jeho vysoké věže se to jen hemžilo strašidly a čarodějnicemi. Však kdo na vlastní oči viděl, ten do smrti smrťoucí nezapomene...
V Trúbě to strašilo tak, že nejedno dítě zaplakalo strachy. Však aby taky ne, když se z hladomorny plné dýmu ozývaly tak strašlivé skřeky a dále ve věži na vás číhalo na 50 strašidel! To i krev tuhla v žilách!

Pokračování článku


Obohaťte svůj školní výlet naší hradní akademií

  Nabízíme skvělou příležitost všem školním výletům mířícím na Štramberskou Trúbu k obohacení jejich programu o spoustu zážitků formou hravého studia naší Hradní akademie. Ještě nikdy to nebylo jednodušší! Vypsali jsme pro vás termíny, do kterých se můžete jednoduše přihlásit a užít si krásný zážitkový den na Štramberském hradě.

Pokračování článku


Vyzkoušejte naše programy s ukázkami dovedností dravých ptáků!

Vážení naší přátelé, hosté, dospěláci, děti! Ve spolupráci s našimi přáteli sokolníky jsme pro Vás připravili  vzdělávací program s UKÁZKOU   DRAVÝCH   PTÁKŮ  S  VÝKLADEM. 

Vystoupení vám nabízíme zejména ve stylovém prostředí Hradu Štramberka, ale jezdíme také do mateřských školek a škol, na plesy, dětské dny, letní tábory, akce pořádané obcemi, ale také soukromými subjekty. Budete moci z blízka pozorovat sokoly, jestřáby, káně, poštolky a další dravce žijící nejen v naší přírodě. Součásti programu jsou ukázky výcviku příletové poslušnosti. Program je vhodný pro děti předškolního i školního věku.Číst dál


Horská výzva - Jeseníky

 V Jeseníkách, přesněji v Koutech nad Desnou, odstartoval v pátek 5.dubna nový ročník třídílného seriálu horských ultramaratónů s názvem Rock Point Horská výzva 2013.

Pokračování článku


Veřovská desítka

 Ráno se probouzím a chci se postavit ...moc to ale nejde - prudká bolest v koleně mi dává najevo,že je něco špatně .Proč ? Proč dnes ??? Dnes je ten nejméně vhodný den na běžeckou pauzu ...je 13.4.2013 a běží se přece VEŘOVSKÁ DESÍTKA.Myšlenky na to ,že bych se dnes nezúčastnil zaháním pryč...Dnes běžím i kdyby trakaře padaly!!! To prostě rozběhám !!!

Pokračování článku


Frenštát se stane dějištěm Mistrovství M a S v kulturistice!

V sobotu 18. května bude frenštátské kino patřit mladým kulturistům. Po více jak třiceti letech se podařilo do Frenštátu dostat jednu z nejvyšších soutěží mladých sportovců s ambicí nominovat se na Mistrovství republiky, tedy soutěž Mistrovství Moravy a Slezska dorostu a juniorů v kulturistice, bodyfitness a bikiny fitness 2013.

Pokračování článku



 
--
--