Aktuality z Valašského království 12/2013

 

 

 

 
 hlavicka mail 505
---

     23. duben 2024

   

Hledáme šikovného řezbáře

 Vyhlašujeme „výběrové řízení“ na šikovného řezbáře, který by na Štramberské Trúbě vytvořil vlastní umělecké dílo ze zbytku kmenu staré borovice. Jedná se o kmen průměru 50cm a výšky 2,5 m před turistickou chatou Dr. Hrstky na hradě Štramberku.
Byli bychom rádi, kdyby socha důstojně nahradila strom, který za svých 100 let svého života byl svědkem mnoha proměn, které se na hradě udály, a byl tichým společníkem mnoha lidí, jejichž životy byly s tímto kouzelným místem spjaty.

Pokračování článku


Křest nového CD skupiny CAMERATA

 Vážení přátelé a příznivci dobré hudby,

je nám ctí vám oznámit a pozvat vás na unikátní akci na chatě Dr. Hrstky. V pátek 10. května u nás totiž proběhne křest nového CD historické hudební skupiny CAMERATA s názvem "Hoře". Začátek akce je v 19:00 a těšit se můžete na skvělý hudební zážitek jak s novými písničkami, tak i s těmi známými staršími.

Nové CD vznikalo 20. a 21. října 2012 ve studiu Českého rozhlasu v Ostravě a obsahuje celkem 18 písní.

Pokračování článku


Štramberská pouť

V sobotu 11. a 12. května se určitě přijďte do Štramberka podívat na tradiční každoroční pouť. Kolotoče, atrakce a jakmark všeho možného i nemožného uvidíte právě v těchto dnech v celém centru Štramberka.
Rovněž zveme i na Štramberskou Trúbu, kde budeme opékat lahodnou vepřovou kýtu a na celou pouť se budete moct podívat pěkně z výšky.

Na Vaši návštěvu se těší
Tým VK

Pokračování článku


2. strašidelná muzejní noc

  Srdečně zveme všechny milovníky strašidelných zážitků na již 2. strašidelnou štramberskou muzejní noc, která proběhne v pátek 17. května od 17 do 23 hodin ve Štramberku.

Těšit se můžete na zajímavý večerní program, který bude probíhat jak na náměstí, tak i na dalších místech ve Štramberku. Probíhat bude například výtvarná dílna pro děti, opékání párků, věštění z dlaně či z karet a těšit se můžete i na hranou komedii divadla Pod věží a také na loutkové divadlo.

Pokračování článku


Vyzkoušejte naše programy s ukázkami dovedností dravých ptáků!

Vážení naší přátelé, hosté, dospěláci, děti! Ve spolupráci s našimi přáteli sokolníky jsme pro Vás připravili  vzdělávací program s UKÁZKOU   DRAVÝCH   PTÁKŮ  S  VÝKLADEM. 

Vystoupení vám nabízíme zejména ve stylovém prostředí Hradu Štramberka, ale jezdíme také do mateřských školek a škol, na plesy, dětské dny, letní tábory, akce pořádané obcemi, ale také soukromými subjekty. Budete moci z blízka pozorovat sokoly, jestřáby, káně, poštolky a další dravce žijící nejen v naší přírodě. Součásti programu jsou ukázky výcviku příletové poslušnosti. Program je vhodný pro děti předškolního i školního věku.Číst dál

 
--
--