Aktuality z Valašského království 13/2013

 

 

 

 
 hlavicka mail 505
---

     28. březen 2024

 

Valašské království chystá „Zažij to NEJ putování s Valašským pasem 2013“

Zavedením celosvětového bezpasového styku jsme sice Valašské království propojili s celým světem a naší občané mohou již řadu let cestovat bez svých Valašských pasů, které na hranicích již nikdo nekontroluje, ale skoro jsme si tím zadřeli třísku, víte kde…, protože naší občané vlastně pas již přestali potřebovat… :(

Číst dál

Valašské království svolává své občany

aneb kolik nás je a co jsme zač?

Občané naši, registrujte se... I k nám před časem dorazil Facebook :)... Ten náš je jak jinak než Valašské království.

„No a co z toho budu mít?", ptáte se a já odpovídám „Neptejte se, co může Království udělat pro vás, ale co vy můžete udělat pro Království... :)"...

Je to již 16 let, co Valašské království vzniklo, a vy se stále stáváte jeho občany. Kdo vlastně jste a kolik vás již je? Naposledy Vás bylo skoro 90 tisíc...

Číst dál
 

Radegast vás zve na výstavu NAGANO – 15 let

Přijďte si od 10. do 26. května 2013 připomenout jeden z největších sportovních úspěchů v historii Česka. V Návštěvnickém centru pivovaru Radegast v Nošovicích bude k vidění oficiální výstava fotografií Nagano – 15 let. Nošovice jsou prvním moravským místem, kam expozice zamířila. Desítky snímků fotografa Jiřího Koliše připomínají legendární „Turnaj století“ i oslavy na Staroměstském náměstí. Využijte tuto unikátní příležitost a přijďte si zdarma výstavu prohlédnout od 10. do 26.5. 2013. Návštěvnické centrum bude otevřeno od pondělí do soboty od 9 do 18 hodin a v neděli od 9 do 12 hodin.


XIV. Setkání cimbálových muzik pod Radhoštěm

23. - 25. května 2013, Frenštát p. R., Moravskoslezský kraj

Bohaté tradice valašské kultury Karpatského oblouku trojmezí Polska, Slovenska a ČR udržují v živé tvůrčí činnosti lidové muziky, které se sjíždějí každým rokem do Frenštátu pod Radhoštěm na hudební festival "Setkání cimbálových muzik Valašského království".

Číst dál

Tým VK hledá posilu

Společnost VALAŠSKÉ KRÁLOVSTVÍ hledá člověka do pozice Obchodního zástupce a distributora pro své služby a produkty;

Číst dál

Kladivem sem, kladivem tam!

   Srdečně zveme všechny, kteří mají rádi řemesla a hlavně tedy kovářské řemeslo, aby o prvním červnovém víkendu 1.-2.6. se přišli podívat na Štramberskou Trúbu, kde bude probíhat již čtvrté kovářské sympozium „Kladivem sem, kladivem tam!". Těšit se opět můžete na zajímavé ukázky řemeslné práce v podání šikovných kovářů. Navíc si budete moci vyzkoušet býti kovářem a zkusit si ukout třeba hřebíček :-)
To vše bude doplněno o řemeslný jarmark, takže budete moci shlédnout výrobky i umění dalších tradičních řemesel.

Pokračování článku


Štramberská pouť podruhé

ŠTRAMBERSKÁ POUŤ POKRAČUJE!
Letošní štramberská pouť kvůli počasí nevyšla. Proto se Město rozhodlo, že ji zopakuje. Alespoň v menším rozsahu a pouze na náměstí, a to o víkendu 18.-19.května 2013 v době od 10 do 18 hod.. Zůstávají zde kolotoče, střelnice.
Předzvěstí „opakované" pouti bude II. strašidelná štramberská Muzejní noc v pátek 17.5.2013 od 17 do 23 hod.
Určitě se přijďte podívat

Pokračování článku


Hledáme brigádníka do Jaroňkovy útulny

  Hledáme příjemného, šikovného a spolehlivého brigádníka do krásného prostředí Jaroňkovy útulny na Štramberskou Trúbu. Pracovní náplň bude různorodá - od prodeje za přepážkou po aktualizaci webu a organizaci programů a svateb.

Pokračování článku


Hledáme šikovného řezbáře

 Vyhlašujeme „výběrové řízení“ na šikovného řezbáře, který by na Štramberské Trúbě vytvořil vlastní umělecké dílo ze zbytku kmenu staré borovice. Jedná se o kmen průměru 50cm a výšky 2,5 m před turistickou chatou Dr. Hrstky na hradě Štramberku.
Byli bychom rádi, kdyby socha důstojně nahradila strom, který za svých 100 let svého života byl svědkem mnoha proměn, které se na hradě udály, a byl tichým společníkem mnoha lidí, jejichž životy byly s tímto kouzelným místem spjaty.

Pokračování článku


Omezení provozu v areálu 13.6.2013

Vážení návštěvníci a skupiny,
z důvodu konání firemní akce většího rozsahu upozorňujeme, že ve čtvrtek 13. června 2013 od 9 do 17 hodin bude provoz areálu hradu částečně omezen.
Toto omezení se týká zejména chaty Dr. Hrstky i venkovního posezení před chatou, která bude pro veřejnost zcela uzavřena. Kvůli slaňování z Trúby bude navíc uzavřena i část ochozu na věži.

Pokračování článku


Akční nabídka materiály k emigraci ZDARMA až do konce června!

 

Vážení přátelé, klienti,

protože se nám všem sezóna letos o pár měsíců opozdila a ze zimního spánku se začínáte probouzet teprve nyní, rozhodli jsme se prodloužit naši akční nabídku "Materiály k emigraci ZDARMA" až do konce června! K nákupu každého našeho Balíčku zážitků, pobytu, zájezdu nad 1000 Kč Vám nabízíme materiály k emigraci do Valašského království ZDARMA! Získáte tak Pas Valašského království, Index ke studiu na Fakultě pálení a slivovicových věd  a samolepku VK na svůj vůz!  Pokud se pak zůčastníte v některém z vypsaných termínů programu na našem Hradě Štramberku, které naleznete v kalendáři v horním pravém rohu a splníte všechny imigrační podmínky, můžete získat i občanství a s ním celou řadu práv, svobod a povinností! Takže již neváhejte a z naší pestré nabídky vybírejte! těšíme se na Vás!

Tým CK Valašské království

Pokračování článku


1. Outdoorový prodejní veletrh

 

A NEJVĚTŠÍ PRODEJNÍ VÝSTAVA STANŮ NA MORAVĚ

Vstup volný - AKČNÍ CENY

Pátek 17.5. až neděle 26.5. 2013

Denně 9:00 - 18:00 hod


Postaveno 100 druhů stanů,
Přes 50 modelů spacích pytlů, karimatky,
kempingové vybavení, batohy,
GTX obuv AKU – za výborné ceny přes 50 modelů,
trička, mikiny, spousta doplňkového zboží.
Nová kolekce oblečení ALPI SPORT -
technické bundy, polartec, oblečení pro volný čas,
Starší kolekce se slevou až 60 %
Každý víkend - Guláš, pivo, speciality na roštu
Vodácké vybavení - lodě

VŠECHNY SRDEČNĚ ZVEME!

MÍSTO KONÁNÍ: ALPI SPORT Centrum s. r. o., Výrobní závod, 9. Května 1134, Příbor
 

Pokračování článku


V Rožnovském pivovaru budete moci brzy studovat na Fakultě pivních věd Valašské královské univerzity!

 

Vážení přátelé a naši milí klienti,

ve spolupráci s Rožnovským pivovarem pro Vás připravujeme novinku! Již brzy budete mít v Rožnovském pivovaru možnost studovat na Fakultě pivních věd slavné Valašské královské univerzity!

Číst dál

6.výročí uzamčení země Valašské

 První květnovou sobotu se na Horečkách ve Frenštátě pod Radhoštěm rozezněl hlas tamní zvoničky Strážkyně Beskyd. Ten do dálky oznamoval oslavu šesti let bez těžby uhlí na Frenštátsku o okolí.

Pokračování článku

 
--
--