Aktuality z Valašského království 15/2013

 

 

 

 
 hlavicka mail 505
---

     24. duben 2024

 

Venkovní posezení s plným komfortem.

  Vážení návštěvníci,
rádi bychom Vás informovali o rozšíření kvalitního posezení v areálu hradu. Abyste se u nás cítili opravdu vítáni, tak jsme naše venkovní posezení rozdělili do 3 zón, nebo lépe nádvoří, kde máte možnost v klidu posedět a přinést si občerstvení z chaty Dr. Hrstky.
Na spodním nádvoří pod chatou máte možnost samozřejmě využít občerstvení z naší Dřevjanky na hradbách. Na prostředním a horním nádvoří zase máte možnost využít občerstvení z chaty Dr. Hrstky.
Nabídku občerstvení najdete vždy na každém nádvoří a rovněž zde máme nově i rozcestníky na jednotlivá nádvoří. To abyste pro každý případ nezabloudili, protože občas tady máme tak ukrutné mlhy, že od chaty ani na Trúbu nedohlédneme, takže nějaké směrovky se určitě hodí :-)

Pokračování článku


Kladivem sem, kladivem tam!

   Srdečně zveme všechny, kteří mají rádi řemesla a hlavně tedy kovářské řemeslo, aby o prvním červnovém víkendu 1.-2.6. se přišli podívat na Štramberskou Trúbu, kde bude probíhat již čtvrté kovářské sympozium „Kladivem sem, kladivem tam!". Těšit se opět můžete na zajímavé ukázky řemeslné práce v podání šikovných kovářů. Navíc si budete moci vyzkoušet býti kovářem a zkusit si ukout třeba hřebíček :-)
To vše bude doplněno o řemeslný jarmark, takže budete moci shlédnout výrobky i umění dalších tradičních řemesel.

Pokračování článku


Hledáme šikovného řezbáře

 Vyhlašujeme „výběrové řízení“ na šikovného řezbáře, který by na Štramberské Trúbě vytvořil vlastní umělecké dílo ze zbytku kmenu staré borovice. Jedná se o kmen průměru 50cm a výšky 2,5 m před turistickou chatou Dr. Hrstky na hradě Štramberku.
Byli bychom rádi, kdyby socha důstojně nahradila strom, který za svých 100 let svého života byl svědkem mnoha proměn, které se na hradě udály, a byl tichým společníkem mnoha lidí, jejichž životy byly s tímto kouzelným místem spjaty.

Pokračování článku


Běh na Velký Javorník 2013

V sobotu 18.5. se pořádal již tradiční běh na Velký Javorník, který stejně jako již několik předchozích ročníků patřil do seriálu Českého poháru v běhu do vrchu. Ráno jsme se za slunečního svitu vydali směrem k hospůdce Žabárna pod Javorníkem, kde jsme se přihlásili a vydali se rozcvičovat. Počasí se však začalo měnit a přišly nějaké ty mraky a téměř každý, kdo se vloni účastnil, si vzpomněl na loňský propršený závod.

Pokračování článku


Jak jsem si pustil nohy na Špacír

Přestože to standardně nedělám, rozhodl jsem se napsat pár řádků o povedené akci s parádní trasou.

Vše začalo 2. 5. po zrušení jedné soukromé akce z důvodu prý špatného počasí. Píšu mail pořadatelům Špacíru, zdali se neuvolnilo místečko v původně plné registraci. Nechci jít jako hyena, i když i tato varianta byla v plánu v případě, že by bylo beznadějně plno. Hurá, přichází mail od Dana Šebíka, že jim v tom dělám pěkný brajgl, neb už registraci uzavřeli. Nicméně mě zapsal, páč se prý míst uvolnilo pro celou mou rodinu :-)

Pokračování článku


Silesia Bike Marathon 2013

 Sobota 18. května 2013 patřila jak bikovým profíkům, tak také nadšencům v kategorii hobby, kteří přijeli změřit síly na každoročním prestižním závodě horských kol v Opavě.

Pokračování článku



 
--
--