Aktuality z Valašského království 19/2013

 

 

 

 
 hlavicka mail 505
---

     24. duben 2024

   

Alasdair Bouch opět na Trúbě!

  Je nám obrovským potěšením vám oznámit, že v sobotu 29. června v 19 hodin u nás na chatě Dr. Hrstky opět vystoupí známý anglický zpěvák a kytarista Alasdair Bouch. V rámci jeho celoevropského turné při příležitosti vydání již třetí desky "Third Time Lucky" navštíví i Štramberk, jež se stal jeho srdcovou záležitostí.

Těšit se tak můžete na skvělou muziku a úžasnou atmosféru. Za příznivého počasí se koncert uskuteční venku před chatou Dr. Hrstky.
Výstupné je tradičně dobrovolné! Nezapomeňte si včas rezervovat místa na chatě ;-)

Pokračování článku


Koncert skupiny Klika NJ Blues

  Srdečně zveme všechny přátelé dobré hudby na další koncert úspěšné hudební skupiny Klika NJ Blues!
Koncert proběhne na turistické chatě Dr. Hrstky a to večer před státním svátkem - ve čtvrtek 4. července v 19:30.
Těšit se můžete na příjemnou hudební atmosféru, kterou tato skupina dokáže vytvořit. Nezapomeňte si včas rezervovat místa, abyste si pak na místě měli kam sednout ;-)

Těšíme se na vaši účast!
Váš Tým VK

Pokračování článku


Výstava „Královna Dagmar, česká princezna“ ve Štramberku

 Valašské království vás všechny zve na výstavu Velvyslanectví ČR v Kodani u příležitosti 800. výročí úmrtí královny Dagmar. Výstava putuje po Dánsku a České Republice, kde od 1. července až do konce srpna bude k vidění právě ve Štramberku v prostorách galerie v Informačním centru.

Pokračování článku


Závodníci "24hodin kolem Olešné" objeli 2x zeměkouli

 Závodníci extrémního závodu na in-line bruslích „adidas 24 hodin kolem Olešné" objeli dvakrát zeměkouli. Celkově najeli 18 792 okruhů, a to je 84 564 km.

Pokračování článku


Nočný prechod Lysá-Javorník 2013

 Celú sobotu pálilo horúce slnko, a bolo jasné, že to bude dnes v typicky letom počasí. Našťastie to bol nočný pochod. Voľba oblečenia nebola ťažká, len s tou vodou to nude horšie. Načapoval som liter a pol ionťáku do camelbaku, nejaké proteínové tyčinky, suché termo a vyrazil som na vlak.

Pokračování článku


Druhá horská výzva - Šumava

 Tak jsme se konečně dočkali, je pátek 7. června a společně s Piškotem vyrážíme z deštivého Frenštátu na slunečnou Šumavu (mimochodem sluníčko nás potěšilo svou přítomností už pár kilometrů za Olomoucí). Cesta nám ubíhala strašně rychle, u Humpolce se setkáváme s Démonem (Tomáš Polášek), Jarou Maixnerem a Zdenkem Cyprou, kteří vyjížděli o špetku dříve než my. Společně si dáváme lehký oběd a míříme na Zadov.

Pokračování článku


Karlovarský Pepi maraton

 Sobota 25. května 2013 patřila druhému závodu z tzv. Valašskopovážské MTB série a to již 9. ročníku Karlovarského Pepi maratonu. Jak již z názvu vyplývá, centrem a dějištěm závodu se jako již tradičně staly Velké Karlovice a závodníci a jejich doprovody tak měli možnost kochat se krásnou přírodou, ale především pohledem na výborné cyklistické výkony všech 131 závodníků z České i Slovenské republiky.
Celková účast bikerů nebyla nikterak vysoká a hlavními důvody bylo jednak nepříznivé počasí, ale také velká konkurence v podobě dalších závodů v jiných regionech.

Pokračování článku



 
--
--