Aktuality z Valašského království 26/2013

 

 

 

 
 hlavicka mail 505
---

     19. duben 2024

 

Výstava uměleckého kováře Erika Bechného na Trúbě

  Vážení přátelé, návštěvníci, i obdivovatelé tradičního kovářského řemesla. Srdečně vás všehny zveme na první výstavu "našeho" uměleckého kováře Erika Bechného, kterého jste již poslední 4 roky měli možnost vidět na našich kovářských sympoziích a jehož originální kované výrobky máte šanci shlédnout a zakoupit u nás v galerii v Jaroňkově útulně.
Výstava bude začínat vernisáží na turistické chatě Dr. Hrstky ve čtvrtek 15.8.2013 v 16:30. Poté až do 31. srpna budete moci shlédnout všechny jeho vystavené práce právě v galerii v Jaroňkově útulně, kde budete ít navíc možnost si i zakoupit některá jeho díla.

Pokračování článku


Slet dravců na Trúbě sklidil velký zájem

  Akce slet orlů a sokolů na Štramberské Trúbě, která probehla o víkendu 3. a 4. srpna sklidila u návštěvníků velký úspěch. Orly jsme zde nakonec sice neměli, ale zato jste mohli shlédnout káňata, rarohy, poštolku nebo třeba i Harrisovo káně. Na vlastní ruce jste si mohli dravce podržet, pohladit si je a třeba se s nimi i vyfotit a ti odvážnější si vyzkoušeli jejich přílet na ruku.

Pokračování článku


Nový koutek svobodného Valacha v Jaroňkově útulně

  Dámy a pánové, připravili jsme pro vás novinku v Jaroňkově útulně! A to ne jen tak ledajakou :-) 
Valašské království již dlouho poukazuje na tíživou situaci české politiky mnohokrát se aktivně zapojilo do různých peticí, výzev či podávalo různá trestní oznámení na nepravosti, které se děly nejen v komunální ale i ve vrcholné politice. Protože jsme zastánci názoru, že politiku je potřeba omezit, navázali jsme spolupráci s klubem www.reformy.cz a díky tomu jsme v Jaroňkově útulně zřídili "Koutek svobodného Valacha žijícího v České republice". Zde budete moci shlédnout a zakoupit si výběr zboží z eshopu Reformy.cz. 

Pokračování článku


Horská výzva v Krkonoších

Poslední ze tří závodů, seriálu horských běhů s názvem Rock point Horská výzva se odehrál v pátek 2.8. v Krkonoších, se zázemím ski areálu sv. Petr ve Špindlu. Zde již tradičně byl start i cíl celého závodu. Na startu nejdelší trati se začátkem v 23:30 hod. a délkou 68,5 km se tentokrát sešlo téměř 190 týmů a to v silné konkurenci předních českých ultramaratonců, takže se bylo opravdu na co těšit.

Pokračování článku


Cena SK Valašského království

 Poprvé letos Sportovní klub Valašského království pořádal běžecký závod s názvem "Cena SK Valašského království", a to v neděli 11.srpna 2013. Je součástí seriálu závodů "Frenštátského běžeckého poháru" a v kalendáři byl zařazen jako jeho 6.závod. Centrem a zázemím závodu se stala prodejna Cyklosport Prašivka, která také věnovala ceny vítězům. 

 

Pokračování článku


II.ročník Svátku dřeva si užili dřevorubci i návštěvníci

 Program festivalu Svátek dřeva na Horečkách v sobotu 10. srpna nabídl dřevorubecká klání, exhibici v dřevorubeckém sportu, prezentaci lesnické a zahradní techniky, koncerty i soutěže pro děti. Po pěti týdnech parného počasí bez deště vyšel ten jediný uplakaný den právě na sobotu 10. srpna, tedy na den, kdy se na Horečkách konal Svátek dřeva. Mírný, ale zato soustavný dopolední déšť naštěstí nenarušil dřevorubeckou soutěž, ale na příval návštěvníků si 22 borců z jedenácti dřevorubeckých týmů muselo počkat až na odpolední finále.

Pokračování článku


 
--
--