Aktuality z Valašského království 3/2014

     25. duben 2024

   

Upečte se svůj frgál - kurz pečení tradiční valašské speciality

Vážení přátelé, naši milí klienti. Ve spolupráci s rožnovskou pekárnou frgálů jsme pro vás  připravili nový balíček, kde máte mimořádnou možnost proniknout do tajemství valašského klenotu - " frgálu", který široko daleko nemá obdoby. 

Číst dál

Všude už je lépe, tak co doma aneb naše dobré tipy na poznávací zájezdy pro rok 2014

Vážení přátelé, klienti, určitě všichni znáte ten úžasný pocit prozření , když se vrátíte z povedené dovolené v zahraničí a najednou vidíte co jste dříve neviděli. Dovolujeme si vám proto dát pár tipů, kam vyrazit za zážitky a inspirací. Pokud Vás naše nabídka zaujme, budeme rádi, pokud využijete našich služeb.

Itálie letecky z Prahy - Neapol 24.04.14 / 4 dny snídaně PRG 12 871 Kč

Norsko autokarem -  Norsko Nejkrásnější místa Norska *** 02.07.14 / 7 dní snídaně - 16 590 Kč

Číst dál
 
 
     
   

Zveme Vás na další hudební zážitek na Chatu Dr. Hrstky na Trúbě

 Vážení přátelé, milí hosté, srdečně Vás zveme v sobotu večer na Turistickou Chatu Dr. Hrstky na spontánní hudební vystoupení! Nebojte se, vy vystupovat nemusíte, ale můžete se přidat svým zpěvem, bručením, mručením nebo jen mlčením k partě lidí, která si jen tak přijde zahrát :-) Vzhledem k očekávánému zájmu doporučujeme rezervace na telefonu 777663474 !

Těší se na Vás tým Chaty Dr. Hrstky na Trúbě

Pokračování článku


Těšte se na více zajímavostí i lepší zázemí na Hradě Štramberku v roce 2014

 Vážení přátelé, naší milí návštěvníci, dokončili jsme pro Vás na hradě nové informační značení hradních zajímavostí, na které se nám podařilo v roce 2013 získat dotaci z rozpočtu Moravskoslezského kraje. Aby nám ho neničila zima, značení budeme instalovat na konci března, než zahájíme hradní sezónu 2014 a na podzim ho zase schováme.

Dozvíte se tedy konečně, kde co na hradě vlastně bylo a k čemu jednotlivé části hradu historicky sloužily. Věděli jste například, kde stála druhá hradní brána? Kde byl vnitřní hrad a k čemu sloužil? Vydejte se k nám a uvidíte, že nezahálíme a Hrad Štramberk je zase o něco zajímavější! Vše bude připraveno i pro vaše zahraniční návštěvy v anglickém a polském jazyce!

Pokračování článku


Poděkování Honzovi Bartošovi za rozvoj Hradu Štramberka

Vážení přátelé, návštěvníci Hradu Štramberka,

ti z Vás, kterým naši e-holubi nosí zprávy, čtou naše www stránky nebo osobně navštěvují Hrad Štramberk, určitě vědí jakou proměnou areál hradu od roku 2009 prošel. Město Štramberk nám tehdy předalo vybydlený a zdevastovaný areál se třemi objekty, z nichž v podstatě ani jeden nebyl způsobilý důstojného provozu, jestli provozu vůbec. I když naše práce není zdaleka u konce, Hrad Štramberk je dnes důstojným turistickým cílem, kde každý z vás jednou za čas rád zavítá. Jedním z lidí, který se o rozvoj hradu po celé čtyři roky staral byl náš kolega Honza Bartoš, kterému bych chtěl tímto poděkovat za vše co pro vás a pro Hrad Štramberk za dobu svého působení vykonal. Nebyl to zdaleka jen zaměstnanec VALAŠSKÉHO KRÁLOVSTVÍ a odvážný "rytíř" našeho občanského sdružení RYTÍŘI HRADU ŠTRAMBERKA.

Pokračování článku