Aktuality z Valašského království 13/2014

     28. březen 2024

   

Nezmeškejte naše „Hradní probuzení“

 Hradní grilování, jarní hry pro děti, stezku za pokladem

Přátelé, kamarádi, když jsme se na podzim ukládali k zimnímu spánku, nečekali jsme, že ten „spánek“ bude tak hektický… Vzhledem ke spoustě práce a teplé zimě jsme téměř nezamhouřili oko a už tady máme opravdové astronomické jaro a s ním i naše „oficiální“ Hradní probuzení! Kromě našich již téměř domácích sokolníků Montyho, Olina a Vlaďky a jejich opeřených svěřenců se můžete těšit na hradní grilování, hradní kuchyni pro děti, jarní hry pro děti se stezkou za Štramberským pokladem.

Tým Trúby

Pokračování článku


Rybaření, cyklistika, turistika nebo vodáctví

Cestujte, poznávejte a zároveň se věnujte svým koníčkům.Číst dál


Za poznáním v roce 2014

 Vyberte si zájezd s bohatým programem, neopakovatelnými zážitky a obdivujte přírodní i kulturní krásy navštívených míst.

Číst dál

Čtěte zajímavosti ze života našich velvyslanců

Na ambasádě VK v Charlestonu

Zajímavosti ze života našich velvyslanců naleznete na našem FB https://www.facebook.com/ValasskeKralovstvi.  Chcete se i vy stát našim velvyslancem? Valašské království má stále vyhlášený konkurz na Velvyslance Valašského království!Číst dál

 
 
 

 

Ultratrail závody v roce 2014

Ahoj všichni příznivci běhu a v tomto případě ultratrailu zvláště.
Doby kdy v kalendáři extrémních vytrvalců byla z utratrailových závodů tak maximálně Beskydská sedmička a nebo seriál závodu Horské výzvy jsou dávno minulostí. V posledních letech přibývá nových závodů jak houby po dešti a to je jen a jen dobře.Závodnicí už si můžou vybírat z větší palety závodů a pasujou si závody přímo na tělo.

Pokračování článku


Lesní běh Dračí smyčka

Tak a je rok 2014, nová sezona. Člověk se ani nenadál a období zimy (teda alespoň té kalendářní) se pomalu, ale jistě blíží ke konci. Podle meteorologů už jaro je a to znamená i příchod lepšího počasí včetně konání závodů. Letos jsem svoji běžeckou sezonu zahájil 8. března v sobotu v Dřevohosticích nedaleko Bystřice pod Hostýnem, kde se konal první, respektive nultý ročník lesního běhu s názvem Dračí smyčka pořádaným klubem se jménem Dr.A.Cy.

Pokračování článku

 
 
 

Zveme Vás na Štramberské hradní akce 2014

 Vážení přátelé, návštěvníci hradu Štramberk, podobně jako v předchozích letech, i letos se můžete těšit na zábavné a kulturní akce, výstavy, hudební vystoupení, cestovatelské přednášky a gastronomické akce. Ve věži můžete prostřednictvím stálé expozice „Cesta do paměti Štramberské Trúby“obdivovat opravdu zajímavou historii hradu Štramberk. Hudební setkání v turistické Chatě Dr. Hrstky se známými i neznámými hudebními interprety rozšíříme o nové hudební tváře.  Otevřený festival cestovatelských a turistických slideshow a dokumentů „Moje cesta“ vám představí nové cesty, expedice a zejména ty, kteří je procestovali.

Níže uvádíme pracovní přehled těch hlavních akcí. Vždy aktuální přehled naleznete na našich www stránkách  a na našem FB.  Změna programu vyhrazena.

 

Pokračování článku


Přijďte objevovat nové zajímavosti z historie hradu

 

Věděli jste, že tam kde dnes stojí Turistická chata Dr. Hrstky stál původně dolní hradní palác? Tuto a spoustu dalších zajímavostí se dozvíte z nových informačních panelů, které jsme před pár týdny instalovali na Trúbě a na které jsme ještě loni získali peníze z Nadace ČEZ a Moravskoslezského kraje. Vypadají moc hezky a dozvíte se o hradu Štramberku spoustu nových zajímavých věcí, které jste určitě nevěděli. A ve třech jazycích! Ať vám všem dobře slouží!

Tým Trúby

Pokračování článku


Využijte své "Hradní právo" na hrad Štramberk

Získali jste „Hradní právo" a nemáte ještě rezervovaný termín? Už na nic nečekejte a rezervujte. Rok má jen 365 dní a jarní a letní  termíny se začínají rychle plnit!. Pokud HRADNÍ PRÁVO ještě nemáte, můžete si ho zakoupit i formou balíčku v našem eshopu na http://www.balickyzazitku.cz/cz/balicky-jednotlivci/pohodove-a-hobby/poznavaci-vsech-chuti/hradni-pravo-na-hrad-stramberk-na-den-a-noc-471.html  nebo osobně v naši kanceláři ve Frenštátě p. R. nebo přímo na Hradě Štramberku. Pro bližší informace nás neváhejte kontaktovat.

Tým CK VK

Pokračování článku


Nejaktuálnější informace získáte na našem Facebooku

Naší milí přátelé a návštěvníci hradu Štramberka,

chcete mít aktuální informace o tom, co se na Trúbě právě děje? Staňte se našim facebookovým přítelem na našich facebookových stránkách https://www.facebook.com/StramberskaTruba. Aktualizujeme je častěji, než www stránky a získáte z nich informace o akčních nabídkách programu (například v závislosti na počasí,) akčních slevách a novinkách na Trúbě.

Tým VK

Pokračování článku



 
   

1 milion EURO – měna za všechny prachy

 aneb vydáváme novou výroční TZ 2014

„1 milion EURO – měna za všechny prachy" je motivem naší nové turistické známky na rok 2014. Chceme tím plynule navázat na naši loňskou známku „Českým politikům vstup zakázán" a otevřeně vyjádřit svůj postoj k možnému zavedení EURA v ČR a potažmo i na území VK. Měna (ne)krytá přehnaným očekáváním růstu evropského hospodářství posílá ke dnu občany jedné evropské ekonomiky za druhou (Řeky, Španěly, Portugalce, Italy...) a my bychom skončili stejně. Neschopnost nereálně nastaveného hospodářského výkonu totiž postupně každou zemi zadluží, vyčerpá a dostane do závislosti silných nadnárodních finančních skupin, které už si s ní budou dělat co se jím zachce... Mluvíme sice o zemích, ale ve skutečnosti JDE O LIDI, stejné jako jste VY, MY a NAŠE DĚTI, kteří budou jen sloužit systému a platit a platit... ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYCHOM SI O SVÝCH PENĚZÍCH ROZHODOVALI SAMI! :-).

1 milion EURO u nás pořídíte za jejich budoucí hodnotu již nyní v našem Královském jarmarku! Za 30 Kč... :-)

Těšíme se na Vaší návštěvu!
TH