Aktuality z Valašského království 18/2014

     25. duben 2024

 

Cvičení Českého Červeného kříže Ostrava

Vážení návštěvníci,

první květnová sobota na hradě bude opravdu netradiční. V sobotu 3. 5. 2014 od 10:00 hod. bude probíhat ve Štramberku a jeho přilehlých lokalitách, Trúbu nevyjímaje, cvičení Českého Červeného kříže, které je určeno nejen kurzistům a členům ČČK, ale také Vám, široké veřejnosti. Chceme Vás touto cestou nejen pozvat, ale hlavně Vás informovat, že se nejedná o „ostrý" zásah, ale pouze o cvičení. Od 10:00 do 12:00 a od 13:00 do 18:00 můžete být přímými svědky záchranné akce přímo ve věži.

Pokračování článku

 


 

Provoz Trúby v sezónu omezen nebude

Milé děti, vážení návštěvníci, přátelé a partneři hradu Štramberka,

chceme Vás ubezpečit, že i přes absurdní výzvu města k vystěhování horní části hradu do 27.4.2014 a rozložení staveniště, se nic podobného nestane, a jsme připraveni zajistit jeho neomezený provoz nejméně do 31.8.2014. Potřebujeme však abyste i vy vyjádřili svůj názor a podpořili naši snahu alespoň podpisem pod Petici za záchranu provozu Trúby a hradu Štramberka v roce 2014 na http://www.petice24.com/truba_vola_o_pomoc

Pokud Vás celá problematika zajímá podrobněji, informace naleznete na našich FB stránkách https://www.facebook.com/StramberskaTruba

Těšíme se na Vaší návštěvu :-)

Tým Valašského království 

Pokračování článku


Nejaktuálnější informace získáte na našem Facebooku

Naší milí přátelé a návštěvníci hradu Štramberka,

chcete mít aktuální informace o tom, co se na Trúbě právě děje? Staňte se našim facebookovým přítelem na našich facebookových stránkách https://www.facebook.com/StramberskaTruba. Aktualizujeme je častěji, než www stránky a získáte z nich informace o akčních nabídkách programu (například v závislosti na počasí,) akčních slevách a novinkách na Trúbě.

Tým VK

Pokračování článku


Využijte své "Hradní právo" na hrad Štramberk

Získali jste „Hradní právo" a nemáte ještě rezervovaný termín? Už na nic nečekejte a rezervujte. Rok má jen 365 dní a jarní a letní  termíny se začínají rychle plnit!. Pokud HRADNÍ PRÁVO ještě nemáte, můžete si ho zakoupit i formou balíčku v našem eshopu na http://www.balickyzazitku.cz/cz/balicky-jednotlivci/pohodove-a-hobby/poznavaci-vsech-chuti/hradni-pravo-na-hrad-stramberk-na-den-a-noc-471.html  nebo osobně v naši kanceláři ve Frenštátě p. R. nebo přímo na Hradě Štramberku. Pro bližší informace nás neváhejte kontaktovat.

Tým CK VK

Pokračování článku


Zveme Vás na Štramberské hradní akce 2014

 Vážení přátelé, návštěvníci hradu Štramberk, podobně jako v předchozích letech, i letos se můžete těšit na zábavné a kulturní akce, výstavy, hudební vystoupení, cestovatelské přednášky a gastronomické akce. Ve věži můžete prostřednictvím stálé expozice „Cesta do paměti Štramberské Trúby“obdivovat opravdu zajímavou historii hradu Štramberk. Hudební setkání v turistické Chatě Dr. Hrstky se známými i neznámými hudebními interprety rozšíříme o nové hudební tváře.  Otevřený festival cestovatelských a turistických slideshow a dokumentů „Moje cesta“ vám představí nové cesty, expedice a zejména ty, kteří je procestovali.

Níže uvádíme pracovní přehled těch hlavních akcí. Vždy aktuální přehled naleznete na našich www stránkách  a na našem FB.  Změna programu vyhrazena.

 

Pokračování článku




 
 
     

 

   

Treking 2014

Nenechte si ujít nabídku těch nejlepších trekingových poznávacích zájezdů.Číst dál


Zorganizujeme vaše akce a programy na vybraných hradech Moravy a Česka

Vážení přátelé a naší milí klienti, i když jsme pro Vás dosud většinu akcí dělali na našem domovském hradě Štramberku, již druhým rokem Vám můžeme nabídnout i jiné hrady Moravy a Čech! Láká vás hledání hradního pokladu, historické hry, šermíři, historická představení, létající dravci nebo jen pohodový program s historickou hostinou nebo s grilováním či opékáním a příjemnou hudbou?Číst dál


Výlety, zájezdy, expedice - doprava pro malé skupiny

Jste malá skupina do 8 osob, chcete si zorganizovat vlastní výlet či expedici a potřebujete k tomu spolehlivý vůz a komunikativního a přátelského řidiče/průvodce s bohatými cestovatelskými zkušenostmi? Jsme tady právě pro Vás! Máme projetých již více než milion kilometrů po Evropě i po světě. Nejčastěji jezdíme kromě Valašského království a České republiky na Slovensko, do Rakouska, Slovinska, Itálie, Francie, Rumunska, Řecka a Turecka. Projetou máme i celou severní Kanadu - Britskou Kolumbii, Yukon, Aljašku a Nový Zéland... 

Bližší informace naleznete zde nebo prosím použijte náš poptávkový formulář.

Pokračování článku


Dovolená na řece

Nahlédněte do naší nabídky vodáckých zájezdů pro letošní rok 2014.

Nabídka je opravdu široká.Číst dál

 
   

1 milion EURO – měna za všechny prachy

 aneb vydáváme novou výroční TZ 2014

„1 milion EURO – měna za všechny prachy" je motivem naší nové turistické známky na rok 2014. Chceme tím plynule navázat na naši loňskou známku „Českým politikům vstup zakázán" a otevřeně vyjádřit svůj postoj k možnému zavedení EURA v ČR a potažmo i na území VK. Měna (ne)krytá přehnaným očekáváním růstu evropského hospodářství posílá ke dnu občany jedné evropské ekonomiky za druhou (Řeky, Španěly, Portugalce, Italy...) a my bychom skončili stejně. Neschopnost nereálně nastaveného hospodářského výkonu totiž postupně každou zemi zadluží, vyčerpá a dostane do závislosti silných nadnárodních finančních skupin, které už si s ní budou dělat co se jím zachce... Mluvíme sice o zemích, ale ve skutečnosti JDE O LIDI, stejné jako jste VY, MY a NAŠE DĚTI, kteří budou jen sloužit systému a platit a platit... ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYCHOM SI O SVÝCH PENĚZÍCH ROZHODOVALI SAMI! :-).

1 milion EURO u nás pořídíte za jejich budoucí hodnotu již nyní v našem Královském jarmarku! Za 30 Kč... :-)

Těšíme se na Vaší návštěvu!
TH