Aktuality z Valašského království 19/2014

     26. duben 2024

 

III. Strašidelná štramberská muzejní noc

 Srdečně zveme všechny milovníky strašidelných zážitků na již tradiční 3. Strašidelnou štramberskou muzejní noc. Ta se koná v pátek 16. května od 17:00 do 23:00 hodin ve Štramberku.

Těšit se můžete na netradiční večerní program, který bude probíhat jak na náměstí, tak i na dalších významných místech Štrabmerka. Připravena bude výtvarná dílna pro děti, opékání špekáčků, věštění z dlaně, malování na obličej, spousta soutěží atd. Pokud budete mít oči otevřené zahlédnete i opravdová živá strašidla!

Pokračování článku



 
 
     

 

 

Setkání cimbálových muzik Valašského království

Hudební festival Setkání cimbálových muzik Valašského království je hudebním folklorním festivalem s mezinárodní účastí dětských a dospělých lidových muzik valašské kultury Karpatského oblouku trojmezí Slovenska, Polska a České republiky (Těšínského Slezska a Valašska). hudební festival v letošním roce proběhne 23. a 24. května 2014 ve Frenštátě pod Radhoštěm. Program festivalu najdete na www.cimbalovemuziky.cz.

 

V. outdoorový prodejní veletrh a největší výstava stanů na Moravě

PÁTEK 9. května až NEDĚLE 18. května 2014, otevřeno denně od 9:00 do 18:00 hod.

Postaveno 100 druhů stanů!

Číst dál

SLAVÍME 55 LET CIVILNÍHO PROVOZU A ROZDÁVAJÍ SE DÁRKY

LETIŠTĚ LEOŠE JANÁČKA V OSTRAVĚ VYHLAŠUJE SOUTĚŽ

Rozdáváme dárky!

Využíváte ostravské letiště pro Vaše cesty na dovolenou nebo za prací? Zapojte se do soutěže o hodnotné ceny. V letošním roce slavíme 55 let civilního provozu a připravili jsme pro Vás zajímavé dárky. Stačí vyplnit soutěžní kupon při Vašem odletu nebo příletu z ostravského letiště Leoše Janáčka. Soutěž probíhá od 1.5. do 30.9.2014. Číst dál



 

Treking 2014

Nenechte si ujít nabídku těch nejlepších trekingových poznávacích zájezdů.Číst dál


Zorganizujeme vaše akce a programy na vybraných hradech Moravy a Česka

Vážení přátelé a naší milí klienti, i když jsme pro Vás dosud většinu akcí dělali na našem domovském hradě Štramberku, již druhým rokem Vám můžeme nabídnout i jiné hrady Moravy a Čech! Láká vás hledání hradního pokladu, historické hry, šermíři, historická představení, létající dravci nebo jen pohodový program s historickou hostinou nebo s grilováním či opékáním a příjemnou hudbou?Číst dál




7.výročí "Uzamčení země Valašské" tuto sobotu

 Spolek "Naše Beskydy" Vás srdečně zvou v sobotu 17. května na oslavu 7. Výročí uzamčení země valašské. Jedná se o tradiční akci pod širým nebem na Horečkách na pomezí Frenštátu pod Radhoštěm a Trojanovic u zvoničky zvané Strážkyně Beskyd. Letos je oslava ozdobena vernisáží výstavy „Kdo postavil Libušín?". Začátek je ve 14:00.

Pokračování článku


Výstava "Kdo postavil Libušín"

 Ve středu 7. května 2014 město Frenštát pod Radhoštěm a obec Trojanovice oficiálně převzali od výrobce 8 mobilních panelů unikátní výstavy „Kdo postavil Libušín?", věnované 130. výročí nejstaršího turistického spolku u nás - Pohorské jednoty Radhošť.

Pokračování článku


"Na kole dětem" ve Frenštátě

 7.června projede přes Frenštát peloton cyklistů v čele s Josefem Zimovčákem v rámci charitativní akce "Na kole dětem". Cílem je podpořit onkologicky nemocné děti. Můžete tuto akci také podpořit, když se připojíte k pelotonu aspoň kousek jeho cesty. 

Pokračování článku


Jarní klasika otevřela závoďáckou sezónu

 Tak nám začala nová cyklistická sezona. Prvním závodem "Slezského poháru amat.cyklistů" byla Cena Trispolu - Jarní klasika - již 15.ročník.

Pokračování článku