Aktuality z Valašského království 29/2014

     28. březen 2024

 

Naše tipy na nej poznávací zájezdy

Nabídka turistických zájezdů je velmi bohatá. Zájezdy jsou vhodné právě pro ty kteří rádi cestují a objevují.Číst dál


 

Babka varila a radila

Zveme Vás na ochutnávku tradičních pokrmů z receptů našich babiček. V pátek 18. července 2014 ve Valašském muzeu v přírodě.

Pokračování článku


Noc z rozhledny

Noční pohled na Rožnov pod Radhoštěm a jeho okolí nabídne Jurkovičova rozhledna v sobotu 19. července a v sobotu 23. srpna 2014 vždy od 21:00 do 24:00 hodin. Přijďte si prohlédnout Rožnov a okolí z krásné rozhledny.

Pokračování článku


Rozmarné léto v Mlýnské dolině

Zveme vás v neděli 20. července 2014 do Valašského muzea v přírodě. Pořad Rozmarné léto je připomínkou zapomenutých rožnovských plováren. Pokusí se navodit atmosféru doby, kdy lázeňští hosté do Rožnova jezdili hlavně na letní sezónu a tyto plovárny hojně využívali. Nad zemí se projdou provazochodci, uvidíte tance z počátku 20. století, které se můžete i naučit a mladá dechová hudba zpříjemní celé odpoledne.Číst dál


Pekařská sobota

19.7.2014 (sobota) - Dřevěné městečko

21. jubilejní ročník - oslava cechu pekařského, ochutnávky pečiva, soutěže o vynikající chleba a rohlík, výstava pečiva.

Pokračování článku



Nad Poličnú je hájíček

Zveme vás v pátek 18. července 2014 od 17:00 hodin do Valašského muzea v přírodě.Číst dál


Zažijte to nejlepší z Nového Zélandu s českým průvodcem

Jedná se o nejoblíbenější zájezd na Nový Zéland, který naplňujeme pro měsíc listopad 2014.

Zájezd jezdíme v malých skupinkách 6 - 10 osob. Zájezd vás zavede na nejhezčí místa Nového Zélandu, sopky, geotermické parky a termály severního ostrova, hory, ledovce, lachtany, pláže a krásnou přírodu jižního ostrova. Komfortní cestování, ubytování vždy v 3 - 3.5* hotelech a motelech. Výlety a vstupy již máte v ceně, zkušeného českého průvodce také.Číst dál

 
   

BYKEKAP 2014 již tuto neděli

Již tuto neděli 20.července pořádá Sportovní klub Valašského království 5.ročník MTB závodu BYKEKAP. Opět má statut "Mistrovství Valašského království" a jeho vítěz a vítězka budou bojovat o mistrovský dres a medaili.

Pokračování článku

 
   

Tož vitajtě všeci na hradě Štramberku

Vážení přátelé a návštěvníci hradu Štramberka, i když třeba zrovna na hradě neprobíhá žádná organizovaná zábavná či kulturní akce, určitě se u nás nebudete v létě nudit! Jsme otevřeni denně, většinou i nad rámec standardních otvíracích hodin. Co vše standardně na hradě nabízíme naleznete také na www.stramberskatruba.cz. Jen ve zkratce několik tipů:

Číst dál

Přihlaste se na slaňování z gotické věže Trúby - 26.7.2014

 Pokud chcete kouzlo staré gotické věže okusit trochu jinak, než jen obvyklým výstupem a sestupem, jste tady správně. Dolů se lze dostat zajímavějším způsobem, než jen po schodech. Například na laně! :). Pokud jste si mysleli, že lze slaňovat pouze ze skály a venku, jste na omylu. Je tady Trúba, 40m věž gotického hradu Štramberka. Slaňuje se většinou z venkovního ochozu z výšky 30 metrů (za pěkného počasí). Avšak ani za deště není slaňování věže problém a slaňuje se jejími útrobami. Věž ve svých útrobách totiž skrývá úžasný prostor, do kterého se můžete zhoupnout a spustit. Neváhejte a vyzkoušejte jedinečný zážitek jako vystřižený z pevnosti Boyard!

Pokračování článku


Hradní právo

 Udělejte si akci na Trúbě ještě letos, příští rok tu možnost už asi mít nebudete...

Získali jste „Hradní právo" nebo si jen chcete na Trúbě zorganizovat svoji oslavu či akci? Už na nic nečekejte a rezervujte si termín, protože příští rok bude pod Trúbou pravděpodobně staveniště a tak letos máte zřejmě poslední šanci k čerpání.

Pokračování článku