Menu

CzechEnglishDeutschPolishItalianDutchFrenchSpanisch


+420 774 668 011
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Výstava ke 130. výročí Pohorské jednoty Radhošť putuje po republice

Valašské královské grafické studio navrhlo a vyrobilo 8 mobilních panelů unikátní výstavy "Kdo postavil Libušín?" věnované 130. výročí nejstaršího turistického spolku u nás - Pohorské jednoty Radhošť. Grafická práce na této výstavě byla velice zajímavá - počínaje výběrem důležitých událostí z historie tohoto významného spolku a výběrem z desítek dobových fotografií a kreseb rozhodně nekonče.

Máme velikou radost, že se tato putovní výstava líbí a že jsme mohli alespoň malým dílem přispět k obnově nedávno vyhořelé chaty Libušín. Výstava "Kdo postavil Libušín?" byla poprvé k vidění při oslavách 7. výročí Uzamčení země Valašské na 100 roků u zvoničky Strážkyně Beskyd na Horečkách. V červnu si ji prohlédli naši zákonodárci v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky. Nyní výstava putuje po beskydských městech a obcích. Na podzim budou výstavní panely k vidění na krajských úřadech Moravskoslezského a Zlínského kraje a na konci roku zavítá opět na parlamentní půdu tentokráte do Senátu. Součástí výstavy je mobilní pokladnička sbírky Valašského muzea v přírodě z Rožnova pod Radhoštěm, do které budou moci lidé přispívat na obnovu vyhořelé chaty Libušín na Pustevnách.

Kateřina Kučová

Zanechat komentář

Ujistěte se, že zadáte požadované informace, tam kde je vyznačeno (*). Kód HTML není povolen.

zpátky nahoru
   Rudolf Jelínek   Valaši

Spolufinancováno z rozpočtu Moravskoslezského kraje v rámci dotačního programu „Podpora turistických oblastí v Moravskoslezském kraji"

TOPlist

Dawson City (Yukon)– Edinburgh (Scotland) – Edwardstown (Australia) – Trojanovice, Prague (Czech Republic) – Jayapura (Yrian Jaya)– Linköping (Sweden) – Leh (India) – Roznov p. R. –Jimbaran (Indonesia) – Charleston (New Zealand) – Považská Bystrica (Slovakia) – Talkeetna (Alaska) – Vancouver (British Columbia)

25 let k vašim službám! – 25 years at your service!