Menu

CzechEnglishDeutschPolishItalianDutchFrenchSpanisch


+420 774 668 011
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Valašské království vymění novozélandské dolary za pamětní mince Nového Zélandu

Zatím jsme ji nepojmenovali, ale první návrh už je na světě a za dva týdny již půjdou do oběhu první pamětní mince, které jsme pro Nový Zéland připravili. Pokud máte nějaký zajímavý nápad, jak by se naše nová "měna" pro Nový Zéland mohla jmenovat, sem s ním :-). Námět navrhl Tomáš Harabiš, inspirován novozelandskými motivy a grafický návrh je dílem akademické malířky Jitky Jelínkové. O ražbu a výrobu se starají Ing. David Mička s kolegy - http://www.pametni-mince.cz/. Pamětní mince se budou v příštích několika měsících prodávat na nejvýznamnějších turistických místech Nového Zélandu a v průběhu dvou let by měly vytvořit ucelenou sběratelskou sérii s motivy každého z míst, které se do našeho projektu "Pamětní mince Nového Zélandu" zapojí.

Tým VK

  

Naposledy změněnoneděle, 08 listopad 2015 18:44

Zanechat komentář

Ujistěte se, že zadáte požadované informace, tam kde je vyznačeno (*). Kód HTML není povolen.

zpátky nahoru
   Rudolf Jelínek   Valaši

Spolufinancováno z rozpočtu Moravskoslezského kraje v rámci dotačního programu „Podpora turistických oblastí v Moravskoslezském kraji"

TOPlist

Dawson City (Yukon)– Edinburgh (Scotland) – Edwardstown (Australia) – Trojanovice, Prague (Czech Republic) – Jayapura (Yrian Jaya)– Linköping (Sweden) – Leh (India) – Roznov p. R. –Jimbaran (Indonesia) – Charleston (New Zealand) – Považská Bystrica (Slovakia) – Talkeetna (Alaska) – Vancouver (British Columbia)

25 let k vašim službám! – 25 years at your service!