Menu

CzechEnglishDeutschPolishItalianDutchFrenchSpanisch


+420 774 668 011
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Z domova

VK se chystá znovu vydat každoroční Valašský kalendář

Jinými slovy také CALENDARIUM VALACHIUM PERPETUM UNIVERSALIS se seznamem svátků, které světili naši dávní předkové, kromě mnoha jiných praktických přehledů pro hospodářství, dům i obchod. Kromě 365 valašských moudrostí a pranostik v každoročním kalendáři naleznete i předpovídání budoucích časů a věcí z hvězdnosti nebeské, o úrodách a rozličných stavech. Doufáme, ale, že člověk zdravého rozumu poživající, omylnost měnících se časů a případnosti povědomý nebude tomu věřiti, že prší-li toho neb onoho dne, svítí-li slunce na ten den nebo ne,že prý nedostatek chleba, vína míti budeme nebo všeho hojnosti očekávati máme. Jak celý Valašský kalendář každoroční vypadá se můžete podívat na http://www.kralovskyjarmark.cz/eshop/kalendare/679-valassky-kalendar-kazdorocni. Pokud…
Číst dál...

Marta Kubišová přijede na Valašsko poprvé

Rožnov pod Radhoštěm - Marta Kubišová s kapelou Karla Štolby, Trio Michala Pavlíčka, Gang Ala Basta a Mig 21 vystoupí v sobotu 10. srpna v amfiteátru Na Stráni v rámci festivalu Valašské folkrockování. Jako první divákům zazpívá Marta Kubišová. Na Valašku jsem ještě nebyla. Mnohokrát jsem ale hrála na Moravě, takže vím, že je zdejší publikum úžasné. Do Rožnova pod Radhoštěm se proto moc těším," prozradila Marta Kubišová.
Číst dál...

Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným

aneb jak politici začali dělat cestovní ruch. Ovšem i z poněkud jiných důvodů, než z těch, kvůli kterým se zdá nešťastným Rudolfu Hrušinskému v poněkud zpustlých říčních lázních na břehu řeky Olše, ve slavné poetické komedii Jiřího Menzela. I když letošní špatné počasí v tom mém povzdechnutí také sehrává svou roli... Ale počasí neovlivníme a aspoň s jistotou víme, že zase bude lepší, protože o něm nerozhodují politici... A i když jim letos Valašské království zakázalo vstup, jejich politika a rozhodnutí začínají mít bohužel vliv i na naše aktivity a vaši dobrou náladu.
Číst dál...

Začíná „Zažij to NEJ putování s Pasem Valašského království 2013“

aneb vyhrajte pivo RADEGAST na rok ZDARMA a emigrujte do Valašského království! Omlouváme se Vám za malé zpoždění s pravidly letošního putování, jehož začátek jsme avizovali na 1. července. O nic však nepřicházíte, protože i sezóna si letos dala na čas. Vyhrává každý a pravidla jsou letos velice jednoduchá… Posuďte sami:
Číst dál...

Vyšlo 13. vydání pasů Valašského království

Noví emigranti, utečenci a čekatelé na občanství Valašského království se mohou těšit na novou podobu svých pasů. Začínají číslem 900001 a jejich vydání znamená, že počet našich občanů se přehoupl přes 90 tisíc. Jeho obálka zůstává stejná s motivem pohanského boha Radegasta, ale jeho obsah jsme opět vylepšili… :-)
Číst dál...

Valašské království chystá „Zažij to NEJ putování s Valašským pasem 2013“

Zavedením celosvětového bezpasového styku jsme sice Valašské království propojili s celým světem a naší občané mohou již řadu let cestovat bez svých Valašských pasů, které na hranicích již nikdo nekontroluje, ale skoro jsme si tím zadřeli třísku, víte kde…, protože naší občané vlastně pas již přestali potřebovat… :(
Číst dál...

Valašské království svolává své občany

aneb kolik nás je a co jsme zač? Občané naši, registrujte se... I k nám před časem dorazil Facebook :)... Ten náš je jak jinak než Valašské království. „No a co z toho budu mít?", ptáte se a já odpovídám „Neptejte se, co může Království udělat pro vás, ale co vy můžete udělat pro Království... :)"... Je to již 16 let, co Valašské království vzniklo, a vy se stále stáváte jeho občany. Kdo vlastně jste a kolik vás již je? Naposledy Vás bylo skoro 90 tisíc...
Číst dál...

Radegast vás zve na výstavu NAGANO – 15 let

Přijďte si od 10. do 26. května 2013 připomenout jeden z největších sportovních úspěchů v historii Česka. V Návštěvnickém centru pivovaru Radegast v Nošovicích bude k vidění oficiální výstava fotografií Nagano – 15 let. Nošovice jsou prvním moravským místem, kam expozice zamířila. Desítky snímků fotografa Jiřího Koliše připomínají legendární „Turnaj století“ i oslavy na Staroměstském náměstí. Využijte tuto unikátní příležitost a přijďte si zdarma výstavu prohlédnout od 10. do 26.5. 2013. Návštěvnické centrum bude otevřeno od pondělí do soboty od 9 do 18 hodin a v neděli od 9 do 12 hodin.
Číst dál...
Přihlásit se k odběru tohoto kanálu RSS
   Rudolf Jelínek   Valaši

Spolufinancováno z rozpočtu Moravskoslezského kraje v rámci dotačního programu „Podpora turistických oblastí v Moravskoslezském kraji"

TOPlist

Dawson City (Yukon)– Edinburgh (Scotland) – Edwardstown (Australia) – Trojanovice, Prague (Czech Republic) – Jayapura (Yrian Jaya)– Linköping (Sweden) – Leh (India) – Roznov p. R. –Jimbaran (Indonesia) – Charleston (New Zealand) – Považská Bystrica (Slovakia) – Talkeetna (Alaska) – Vancouver (British Columbia)

25 let k vašim službám! – 25 years at your service!